Friday, July 30, 2010

Im using this

Morning!!

Sebenarnya dah lama nak citer..tapi tak sempat..leh tak? senang citer terlupa...
Btw nak share dengan mommy to be yang lain..yang takot dengan stretch marks, since kulit kita semakin menegang lagi2 tang perut tu kan..and tempat tersembunyi yang lelain la..(pikir sendiri) Im using this product..beli masa memula tau pregnant dulu..kat Modernmum..

Matern Program

Cream ni boleh pakai sebelum and selepas bersalin...

POST-PARTUM SKIN CARE

To prevent the skin's appearance
During pregnancy, skin tissue is distended and the skin has lost.


The Solutions

Shea butter: Actively helps to repair tissues while nourishing and moisturising the skin.

Extracts of grape seed oil and hezelnut: Acts on cell renewal.

Price around : RM75 (lebey kurang coz tak ingat dah)

Selain tu,if rasa mahal kan..tak yah takut..coz u guys still can use Bio Oil,Baby oil ker..asal yang oily je la..and banyak lagi product2 kat pharmacy u guys boleh tanya..dan dapat dengan harga yang lagi murah..Amy beli product tu pun coz teruja (al maklum 1st time preggy kan..) tapi my MIL cakap guna baby oil pun ok.. =)

14 comments:

Ainul said...

kita guba bio oil dr awal peknen lg.Alhamdulillah skrg dh 7 bulan takda stretch marks lagi. Doctor pun puji perut canteek.harap canteek smpi la bersalin nanti.hihihii

AmyMizzunderstood said...

ainul :: really?betul kan elok...and quite cheaper..if product yang amy pakai tak bagus,then i will change to bio oil

AmyMizzunderstood said...

ainul :: really?betul kan elok...and quite cheaper..if product yang amy pakai tak bagus,then i will change to bio oil

dialicious said...

im gonna get 1 too..hihi

AyureQ said...

Yup, im using bio-oil to.. now im 7 1/2 months... Alhamdulilah xde stretch mark langsung... doc pun suka usap2 sbb cun.. hahahha... and yg plg i terkejut scar2 yg ada masa time single dulu dh hilng terus.. Alhamdulillah.. :D

Zahra Al-Rasyah said...

amy..i pulak guna bio-oil plus Palmer's Cocoa Butter for stretch marks...tamak kan guna sampai dua brand skali? but baru ja 2 bulan guna.hehe.stakat ni ok alhamdulillah takde stretch mark kat perut.juz yang tempat2 tersembunyi tu ja yang tak nampak lagi kesannya sangat.huhu ;p

dell @ Marryme said...

kak dell pakai cream clarins.. tu pun kakak bagi free 3 botol. tp so far mmg tak nampak lagi tanda2 stretch mark.. yg nampak kat perut abg raja sbb dia 'peknen' lama dah dari kak dell muhahhahaha :P

Mrs Shareeda said...

Thank share info amy. Blh la i survey2 barang nih nanti...

Anonymous said...

if guna losyen biasa je like johnson n johnson tu rasanya ok x.. ada jugak nak try guna product lain tp takut effect kat baby plak takut2 krim tu meresap masuk ke dalam kulit perut ke.. so, whats ur suggestion n opinion..

diana luna said...

hi amy..i diana, we meet at b2b gathering hari tu..and i kawan ofey n kojack tu..hehehe btw..i'm 8 weeks preggy..and kadang2 kena morning sickness yang agak terukk any tips x?

AmyMizzunderstood said...

diah :: go and get one..sekarang pun dah boleh start pakai..ok?

ayureq :: jadik betul bio oil memang berkesan kan?hmm nk beli jugak la satu..hehe

zahra :: hehe bukan tamak la..its ok..gud for u jugak kan..

kak dell :: hahaha tak leh belah..abg raja sama ngan atim la kak dell..pregnant tak kuar2 pun hik3..

mrs shareeda :: yup2..no problem..nanti if ada any info i buat entry lain..

anon :: losyen pun ok..but better u beli yang untuk stretch mark..actually untuk bagi lembab kulit jek..losyen is ok..

diana luna : hi diana..alahai morning sickness is normal dear..hadapi dengan senyuman orang kata..hik3..but jgn lambat makan,makan sket2 tapi byk kali..jgn tinggal folic acid..minum susu or soya..ok?if tak lalu jugak,try carik benda yg u betul2 boleh mkn..mcm i dulu..hanya bubur mc d je,..every week!try la okeh?

me myself and i said...

i pun pki same brand as u, since 20weeks lgi..mmg xde strecth mark tp bile da start 34weeks perut kite cepat membesar.. de jgk stretch tu.. but it lighten n mmg tgk btl2 bru nmpk..n suke bau die cam almond... so far, mhl pun i da gune 1 bekas tu nk 3 bulan, nnt after delivered smbg gne lgi..xpyh bli yg len2..huhu...

Mrs.aisheiteru said...

thanks for info! rasa cam nk pakai jgak yg ni.

AmyMizzunderstood said...

me myself and i :: ya..stretch mark i penah baca..memang akan ada..tak byk pun sikit mesti ada..hehe..nk buat camne kan?but to avoid yg banyak tu keluar..i rasa ok kot this cream kan?after bersalin boleh sambung pakai..

Mrs.aisheiteru :: welcome..yup u shud try..