Monday, August 2, 2010

Baby's first kick..

Gud Morning!
Sleepynya hari ni...tuhan je yang tahu..malas nak kerja tak payah cakap la kan..but Amy nak share my new experience hahaha..ala bukan apa sangat but once u dah nk jadik mommy,mesti u guys akan rasa sooo excited!

Actually, i felt my baby's first kick!!hehehe..that day on Saturday nite,..meeting with client around 12.00am macam tu baru habis..and tengah tersandar dengan rasa mengantuk..tetiba i rasa sumthing which is..i tak penah la rasa before this..ok fine..igt tak de apa la..pastu sekali lagi..i rasa macam toinkk!for the second time..pastu i terus gelak giler2..and terus bgtau Atim...bila dia nk rasa je baby stop..(biasala tu kan..para bapa memang selalu tak sempat nk rasa!)

credit to google

And then sampai rumah tengok tv..i rasa mcm gerak2 plak..oo active di malam hari rupanya si kecik nih!saja letak tangan Atim kat tummy..and yup!another free kick untuk daddy..hahaha wah cam main bola plak dah..ada free kick!and Atim like "Hahahahahaha!" boleh tak?kelakar..sebab tangan dia pun macam melantun sikit..dan kami pun ketawa mcm orang giler..ok fine..maafkan tingkah laku mommy and daddy okeh.. =)


And at last saya dapat rasa tendangan itu...quite sad sebab mommy to be yang lain dah rasa awal lagi..tapi saya dpt rasa masa 23 weeks pregnancy..but its ok.. =) i know my baby active now..

16 comments:

Fiez Kejora said...

best kan dh dpt rase...our lil baby aktif menendang waktu mlm jer..siang tido kot..huhu

Mrs.aisheiteru said...

alhamdulillah! baby boy kot ni.main2 free kick...hehee. mmg baby slalu senyap bila papa dia pegang.tp kalo dh gerak tu mmg sgt aktif especially bila naik kete nk g jalan2.

hope amy & baby sehat. take care...

AmyMizzunderstood said...

fiez ::haa i pun rasa la..siang tak de apa pun..hehehe

Mrs.aisheiteru :: hik3..apa2 baby pun tak pe..terima jek..sebab scan tak nampak2 lagi..u take care too ok?

modusoperandi111209 said...

perasaan yg indah utk mommy+daddy to be =)

Luv like this.... said...

best nye..x sabar nk tngu my turn plk....:)

♥♥relyza♥♥ said...

hehehe bestnya! jgn la dia ms dlm perut aktif malam hari, masa dah lahir pun aktif malam hari. tak sabar nak tau baby boy ke girl...
take care ye mommy to be

AmyMizzunderstood said...

luv like this :: hehe dulu saya pun cam gitu jugak!

relyza :: heheh..haha itu kena ajar pulak..jgn bangun mlm hari..hik3..me too!tak sabar nk tau gender baby..tkcr too!

CINDELLYNA said...

owh my....sangat teruja ok......!!!

nk merasainya jugakkk!!!

bestnya..!!!=).

take care okey?

Miss N said...

awwww..so cute...slalunye bile nk rasa tendangan padu baby ni?

AmyMizzunderstood said...

CINDELLYNA :: hehehe...thanks!

Miss N :: emm emm tak tentu..amy pun lambat ni..setengah orang dah rasa awal..depends baby

nurul aziyana said...

lepas ni lg la membonjol2 perut..mmg sngt seronok tgk perut berombak2..org kata tgk ank aktif waktu bile biasanya time tu la nnt beranak..kalo bnyk aktif malam, malam la beranak..xtau la betul ke tidak..

sARa MaYA said...

wat a great experience..Allah's miracle!nnti bile amy dh deliver, pasti bakal rindukn saat indah ini =)

BuTtErFlyInFraMe said...

ouuhhh bestnye!!!!!!!

AmyMizzunderstood said...

nurul aziyana :: hehehe..mungkin la kot..tapi tak kisah la..janji semua selamat dah cukup..kan?

sara maya :: betul2..pasti..!

aleena :: tunggu ur turn plak nih..

[ Hanie ] said...

bestnyer...
mase kami awal2 rase pun, mmg gelak...siap duk ckp "huihhhhhh!" :D
rase miracle dan tak dpt gambar kan perasaan tu :)
enjoy the moment k..nnt dah beranak terindu2 pulak :)

AmyMizzunderstood said...

Hanie :: ha ah la hanie..mesti rindu kan?tapi experience tu sgt2 best..if nk rasa lagi sila pregnant lagik..sekian..