Friday, March 11, 2011

Hijab Style

Holaa!

This entry bukan nak syok sendiri eh..sumpah tak!
tapi memandangkan kawan-kawan inbox..tanya camne eh?camne ikat?camne pakai?buat tutorial plss..hhaha yang tu tak rajin..bleh?

Believe me or not..
Everytime i keluar (pasar,kedai makan tak termasuk la) amy akan try sumthing new..
Ada jugak cara ikat yang favourite..and the rest Amy suka try and error..janji cantekk,manis dipandang dah cukup...(manis keeR?wakaka)

And of coz bukan try and error only..Amy ada fav icon jugak..instead of berhijab kita juga masih boleh berfashion tak gitew?


Frankly speaking..currently Amy lebih suka pakai cotton hijab..sebab Anya dah pandai tarik2 tudung mommy dia..if pakai yang soft..yang chiffon tu ke..wajib la tudung rosak kan..hehehe..

Anyway the ideas are from Ami, Sue Anna Joe, Nurul, Hana Tajima and ramai lagi...sumber inspirasi dari situ lah..and by using a lil bit your own creativity..tadaaa..

Oh bout yang tanya mana Amy beli tudung etc...Ada yang online..Parkson..(sebab each corak ada satu saja)

Oklah..itu dulu...tata!

12 comments:

Suzie said...

yup kak suzie suka tgk amy pakai tudung sbb ada style..hehe..kalo rajin ada juga lilit2 bagai sbb kdg2 nak nampka lain sket dari biasa :)

Reen Tart Nenas said...

Hi Amy, how u convince urself when you make decision to wear hijab? i'm 50-50 lagi...

memang slalu juge tgk blog yg amy list kan tu... stylo habis!

shafiza jai azali said...

amy, love d way u wear ur hijab... styloooo :))

AmyMizzunderstood said...

kak suzie:best kn?rasa yakin jek bla kuar..hee

reen:hm..most important is niat..next entry amy cita..ok?

AmyMizzunderstood said...

Jai: thanks jaii!!!

Suzie said...

eh lupa nak bgtau or amy dah tau?nampak kat paper utusan arini ada amy punya dewan pelamin masa kat kg pengantin

AmyMizzunderstood said...

Kak suzie: dah tgk...gift tu dia claim dia punya ..pelamin pun..sakit hatii

Girls Like Me said...

amy, cantik u pakai..i tak confident nak pakai selendang comei2 like u :)

NURUL JAMIAN said...

cantik. amy mmg ayu bertudung

AmyMizzunderstood said...

Girls like me: memula amy pun tak confident..tp main lama makin addicted hahaha..asik nk beli shawl jekkk

Nurul: time kasih...nurul pun sma okehh

Melissa R. said...

Ala ingatkan you nak buat tutorial but honestly i have to say this, you look real gorgeous in hijab babe! Keep it up x

AmyMizzunderstood said...

Huhu..thanksss u too la mel...!tutorial eh..hmm nnt la difikirkan..