Monday, April 25, 2011

Mommyhood

Hello!

huhh..even jadik housewife pun penat..macam mana la bagi mommy2 yang kat luar tu bekerja..and malam plak kena jaga baby masing2..and i know once dah tengok muka anak sendiri mesti penat tu hilang kan?

Ok fine..nak cakap fully housewife pun tak boleh hehe..sebab currently i was soooo buzy preparing clients punya boutique launching..yup2!muslimah boutique..once dah launch nanti,i update okeh!i pun tak sabar giler nak bagitau every hijabers regarding this boutique..hehehe ok keluar tajuk!

Just nak tahu macam mana perasaan ibu2 yang hantar anak2 ke nursery or kat memana je la..coz i rasa if..IF eh..i keja balik..where should i put my little Anya?hmm..rasanya bila tengok muka budak ayu nih..muka cam kesian2 kan anak i kan?hahaha rasa tak mampu kot nak hantar kat memana...plus Anya ni direct bf..kalau sua botol pun tak luak la susu dalam tu..haishhh tak pandai..camne nak keja gamaknya?hahha

Sekarang tak pe..if bz dengan cucuk bunga ke apa ke..i always bring Anya together..contoh?pergi SSF ke..pergi beli bunga ke...Anya mesti ada with me..yela sapa plak nak jaga dia?haishh..im afraid..adakah disebabkan i treat her like that..akan jadik spoil nanti?hari2 kita fikir yang terbaik untuk anak2 kan?thats y..lagi2 ni anak pertama..mesti macam yang terbaekkk je la yang akan kita bagi..hukhuk

Sometimes fikir..patut ke aku buat macam ni?ke tak patut?
But as i mention before..tak sampai hati tu la yang buat i tak kuat!
And i salute giler ibu2 yang bekerja yang kena hantar anak2..hmmm..tabahnya kalian..

bukan nya tak tabah..tak kuat etc...ni semua sebab masa pregnant dulu...
im having problem with my pregnancy..and satu masa dulu pun doc cakap i macam takde harapan nak ada baby tu..but after that..dengan tawakal,usaha etc...Anya pun lahir..and i feel like alahai tak sanggup nak jauh2 dengan Anya ni..tah la..ke sebab layan perasaann je?plus kita dgr citer macam2 pasal nursery..bagi ubat tido la..tak mandi la..tak tukar diaper la...if ada sumone yang boleh explain semua ni kat i..then baru la senang hati..ada tak sesapa nak brain wash i ??rasanya patut kena i ni..hmmm

Okla..tu je nak buat luahan perasaan di malam hari..since Anya dah tido..hehehe

Love,
Amy

7 comments:

wardah said...

Amy, mmg sgt ssh nk buat decision psl anak ni. Cos we moms ni mmg nak yg terbaik utk dia. Tp semua kena ikut keadaan dan situasi kita kn.

As for me, I hantar Kakal dkt taska dpn ofis je, so sng nk lari tgk dia kalau ada apa²kn.

Hope Amy dpt solution & Anya pun gembira. :)

cikeila said...

btol la amy,,tp kdg2 ade je org kate SAHM nih xpnt..pnt kot..terkjr2 nk bt mcm2 kan?tp seb bek ade ank..ble pnt tgk ank tros xpnt kan?

MyRule said...

Amy..selagi boleh dekat dgn baby..buat je la..take ur time berdua2an. enjoy semua moment..hehehe

Little BlueBird said...

Best nyer buat biz sendiri...i banyak attempts tak menjadi...takde rezki lagi...keje jer la...

azu said...

salam Amy, tulah pengorbanan ibu bekerjaya. Azu mula2 cm was2 gak nk anta ke bsitter, at last terpaksa..doa tawakal bs tu jga anak kita dgn baik.hrp itu yg tbaik!
Azu follow Amy ye. tq!
http://azumie.blogspot.com/

Mrs Shareeda said...

i lg 3 minggu cuti. 16 mei keje dah. itu pun tak sanggup nak pikir tinggalkan zaim. zaim will fall asleep time only when direct breastfeed. even zaim pandai guna botol susu pun dia susah nak tertidur.. padahal tu my brast milk juga.. huhu.. camna tu.

shafiza jai azali said...

yuhuu Amy, yeah Jai faham.. memang susah kan... Jai ni baby belum keluar pun lagi, tapi dok terfikir sampai ke hati ni nak hantar ke taska? :( Haishhh until today tak dapat decide lagi..

Takpela selagi boleh, Amy spend time la ngan Anya tu ok.. Take care yeah...