Friday, October 19, 2012

#Random - Branded Handbags

Hello!

Mesti everyone pun teringin nak pakai branded stuff...terutamanya perempuan kan?nak handbags..nak kasut..Actually, my husband yang citer kat me..so that I saja nak share with you guys...after I sendiri dah tengok and baca sendiri...

Me and husband memang currently giler Instagram!Hahaha...
So one day, husband pun tengok2 la ada sorang artis Malaysia ni punya Insta...Since we also love branded stuff...and anything pasal handbang etc mesti nak review...tengok latest collection etc...

Artis ni upload her new stuff from Dior...and biasala..mesti la ada comment2 dari peminat and her friends kan?So one of peminat la kot..comment kat pic dia..and bagitau "I ada bag yang sama!" lebih kurang camtu la...

And artis tu plak reply..."Owh meaning,you la orang kedua kat Malaysia ni yang pakai ya?Since Malaysia ada 2 je bag tu" and yang lelain pun comment la...cun la...wow la!

and budak tu tak reply...and artis ni tak puas hati soh budak tu jawap jugak..like wth?jangan la berlagak sangat!alahaiii....

so ok la...and tetiba ada sorang lagi artis which is kawan baik dia la kot..suka shopping branded stuff together2..."Oh i tot we know sapa yang ada 1 lagi handbag ni kan?" macam tu...

Me n husband gelak je la tengok artis Malaysia ni...bukan apa...they tot only 'ARTIS" can afford branded stuff?and peminat ni korok sangat...and only can wear ciplak thingy?So sad la u guys!What IF, peminat tu beli kat luar negara??and not in Malaysia...euww malu nya la kalau budak tu jawap macam tu...

I also can't afford Dior yang macam dia ada tu la kan...bukan sebab dengki ke apa..cumanya kenapa perangai macam tu?u shud be humble dengan peminat lain...ini kes artis jeles kat peminat nih...tak boleh ke peminat lebih sket dari awak kan?Please lah! Nak kata muda dah penah kawin..dah boleh jadik mak2 orang dah pun..cumanya perangai tu tak berapa nak matang sangat...so sad!yang lebih menyedihkan...hey artis!u only can afford DIOR je ke???nyampah pulak kite!Orang lain pakai Dior rileks jek!

Sorry la sebab buat entry macam ni..sebabnya tak perlu nak sanjung artis ni sangat...diorang ni manusia biasa jugak...ada sifat dengki and iri hati...sian plak aku kat peminat tu...hik3...
tak kisah la IF peminat tu pakai ciplak ke hape...tapi tak perlu tanya again n again macam tak puas hati tu...orang tengok pun membosankan...IF ko berduit..and ko minat dan mampu branded stuff suka hati ko la...hak ko...tapi bila dah menjawap tah hape2...aku pun nek meluat...

Ok dah!

p/s : belum pakai Birkin lagi.. haihhh....Opss betul!!

Love,
Amy




2 comments:

Dina Sallehudin said...

Amy, so sad to read this post. Kalau Hollywood stars tu paparazzi yg sibuk duk amik2 gambar bags drg, xde pulak drg nak upload2 gambar2 designer bags drg kan? oh my dior.. haha. very kiasu thinking lah this artis. its weird. patut dia humble dgn peminat. oh well... artis artis pun x selamanya akan kaya... nanti one day bila x laku dah baru tau. hehe

AmyMizzunderstood said...

Dina :,betul lah tu..its ok nk upload stuff dia but tk payah nak hebat sgt kot...hihhi...orang lain kerja lagi hebat dr diorang..itu diorg tak boleh accept kot...