Wednesday, September 6, 2017

London : PART 2

Day 3 : Portabello Market & National History Museum

Lepas breakfast kat rumah...baru keluar berjalan...we went to Portabello Market...ni best!!!kalau kat Malaysia macam pasar malam gitu la...tapi foods dorang ni lain la sket...jual barang2...jual foods...souvenier macam2 la..Lagi best Halal food pun ada!






dari tak lapar...terus lapar la hahaha...
Weather best...sejuk je...eventho ada matahari...

Lepas tu...we went to Museum...actually ni request from Anya la...nak gi jugak2 museum ni...sebab dok tengok citer Night at the museum...ada rangka dinosour besar bergerak tu kan...haa..so kita bawak...

Admission FOC...cumanya nak beratur panjang sket lah..free la katakan...hehehe...ramai sangat org sebab masa pergi ni time school holiday kat sana...pepaham jela..






boleh bawak anak2 kat sini..museum ni besar..since bawak stroller nak berangkut2 payah...so tk pusing habis pun bahagian atas...pusing kat bawah2 jek...tu pun dah tak larat...

Since masih ada time lagi...kitorg soh Abang Nazri bawak gi Primark berdekatan...so masa ni la nak beli souvenier kat anak2 buah..bapak buah semua lah..sebab Primark takde kag Malaysia...cheap and quality...barang best2..cakap je apa saja semua ada..hahah..then lepas shopping baru la balik...terdampar la semua kat rumah sebab penat sangat...dinner pun kul 10malam...anak2 memang dah pengsan awal...hahha..Atim dinner 5pagi...sama dengan anak2..jetlag tak habis lagi...

Day 4 : Bicester Village (Outlet)

My 2nd time here...last time pergi barang2 best sangat...this time banyak dah habis stock...handbag2 pun tak berapa nak mengundang...so tak beli apa2 pun...cuma untuk anak2...and Atim jela..







Pret a Manger ni my all time fav...tomato soup dia macam kuah speghetti...yummeh sangat makan panas2 dengan weather sejuk gedik kat sana...ice cream memang wajib la...tak tau kenapa..hahaha...kat sini ramai Malaysian...shopping...too bad tak best sangat dah...hehe tapi sini banyak brand best...Gucci..Prada..D&G nyesal plak tak beli dress baby...sebab masa tu tak tau gender baby lagi...huhu...its a girl!!!yeayy...Insyallah semoga dipermudahkan...Amin...

Ok..sambung lagi part 3...

Love,
Amy

No comments: