Monday, September 4, 2017

London : PART ONE

Salam...

Trip kali ni..unplanned!!! Around 4 days,Atim cakap jom gi London..tiket quite cheap! Dengan segera terpaksa bersedia fizikal dan mental sebab nak kene bawak anak2 sekali of coz..hehe dalam sehari dah siap packing...Actually Atim memang jenis payah nak plan..sebab kerja dia tak tentu...so kalau takat nak packing baju ke apa ke...memang dah terbiasa...kire dah master la..hahaha

So flight malam around 11pm...syukur la..so that anak2 boleh tido sepanjang journey 13hours +- tu...






Sampai Heathrow Airport London early in the morning...we all memang dah booked driver and transportation..Orang Melayu kita jugak its cost £300/day...which is...around RM1650 macam tu la..expensive...yess..kalau convert hahaha...tutup mata je la..sebab kita bawak parents in law...bawak anak2...so semua nak kene selesa..kang sakit2 badan plak macam mana nak jalan heheh...

Day 1 : Abang Nazri bawak mak beli barang2 basah and HALAL chicken at Tesco...and then we all pusing2 London dengan kereta je...sempat stop kat The Royal Albert Hall...but I tak turun..since Noah sleepy...



Sampai la petang...since dah bayar for 1 day kan...so guna sehabis baik lah..eventho penat...anak start nak meragam..baru la balik apartment...amik tru airbnb je..senang...boleh masak ada 2 bedrooms...





Ok kan?cantik...bersih...lengkap...Alhamdulillah...

Day 2 : Piccadilly & Harrods

Memang niat nak bawak anak seronok2 dulu...later baru mak pak eh hahaha...So Piccadilly ni my 2nd time...sini best sebab ada macam2 attraction untuk kids...ada performing street...macam2 lah..






Yes..yes...im expecting our 3rd baby here..so dalam pic kalau nampak gemok tu pepaham je la...haha..Masa pergi tu 15weeks +....ok later la citer...haha




Kat Harrods pun ada 1 level for kids...memang penuh toys sesaja lah...mak pak tak dan pun nak shopping apa2...melayan anak tak tau nak amik toys apa...pening gak camni...hehe..

So this entry for those yang nak ke London with kiddos...boleh la pergi kat tempat2 ni...next entry Amy sambung ASAP..okeh?

Love,
Amy

No comments: