Sunday, November 5, 2017

Hari Kanak-Kanak

Hollaa...!

Throwback cerita berminggu2 yang lepas...Sekolah Anya organized Hari Kanak-Kanak and one of the activity is pakaian beragam...

The theme yang sekolah bagi is Fairytales theme...so mula la mak ngan anak pening nak pakai baju apa...beria kan?nak menang punya pasal...Daddy sanggup pergi sewa baju si anak...

We all decide nak Anya pakai as Maleficent..tapi bila fikir balik...watak tu takut cikgu2 tak boleh terima sebab takut berunsurkan devil etc...but I whatsapp cikgu kelas dia tanya..and dia cakap its ok..wahhh bestnya...so terus rent costume maleficent..




Actually tanduk dia sebenarnya lain...tapi disebabkan Anya tak mampu nak carry sebab a lil bit loose and heavy...kitorang cari kat sportlight je headband tu...kebetulan la sekarang musim halloween...so semuanya mudah la nak carik....

Makeup is from Mommy of coz...a day before dah try semua...so hari kejadian cepat la sikit nak makeup dia...


Kemain action dia...Bila tanya siapa ajar Anya buat macam tu??dia cakap teacher...hahaha cikgu pun kemain eh..


Alhamdulillah dapat 1st place!!!hahaha tak sesia usaha kita semua...


With guru besar sekolah...

Anya is sooo happy!hahaha its just for fun...seronok dapat join macam ni...semorg excited...and tak sangka..ingatkan kitorg je bersungguh gigih rent costume...rupanya ramai lagi student buat benda yang sama...hehehe...

Love,
Amy

No comments: