Tuesday, February 13, 2018

Its a girl

Salam...

Alhamdulillah...telah selamat melahirkan our 3rd baby...and its a girl!!

On 22nd January a day after we all buat family gathering my mum's side at my house...malam tu baru la nak tido lena...sebab penat seharian..gelak ketawa..penat makan!!hahaha...

Suddenly I dengar bunyi 'pop'...Ingatkan baby la tendang...so takpe..baring2 rasa macam air keluar..nak dijadikan cerita..pregnancy kali ni batuk non stop...kadang2 terkucil...haha...so confuse air apa la yang keluar..pergi toilet bersihkan...b4 nak buang air kecil..air tu keluar lagi...so aku rasa leaking la kot..takpe..tunggu kejap...2nd time rasa nak buang air...air tu keluar lagi...okla..terus gi siap..dah siap semua baru kejut husband..sebab dia pun penat hari gathering tu..

Nasib sempat checkup kat Andorra Hospital sekali..and dapat admission letter terus..supposed kene 2 kali checkup kalau nak bersalin kat situ...

Kami terus ke emergency...doc check..yes ada leaking...lagi best bukaan dah 4 cm ni puan!kita tolak gi LR terus ya..alamak!cpt nya...nasib baik la terfikir nak ke hospital..kalau lambat agak2...adehhh...

masuk ke LR masih takde sakit...tukar baju semua rest..baru sakit tu pelan2 datang...check2 dh 6cm...adoi lambatnya rasa ..sakit makin kerap dah...mintak gas..hospital tk provide plak!!so amik pain killer...boleh la dari takde...haha...sementara tu dah terasa sakit hujung2...doc pun datang..check again dh 10cm...boleh la push...b4 that dia soh daddy amik video..since aurat semua dia dh cover dah...hehe..

Payah gak kali ni..teran 3-4kali gak...keluar2 timbang 3.77kg...sempat gak aku tanya skali lagi...berapaa??? macam salah dengar plak rasa..sebab last checkup 3.2kg...

Daddy 1st experience potong tali pusat...lepas tu azan...and tahnik kan anak....ni doc ajar...seronoknya la...

lepas settle bersihkan baby semua...tolak masuk bilik...we all amik bilik single dapat la rest dengan selesa nya while baby letak kat nursery...mommy weng dgn pain killer ...tk leh nak pegang baby sgt...takut jatuh...

Food kat sini awesome!!sebab Chef Zubir from Laman Grill yang punya...jd steak2 tu mrmang sedap lah!..

The next day..boleh checkout dah...hahaa...hospital macam hotel...so sesuai la guna checkout..Alhamdulillah...syukur la dipermudahkan..dipercepatkan...semua dah diatur olehNya...anak pun kuning tak tinggi...tak mcm anak2 sebelum ni...no need checkin hospital again...untuk jaundice...Alhamdulillah...

Boleh berurut cepat...badan pun sihat cepat..lega la kali ni...

So thats all..oh ya..price untuk deliver kat Andorra Women Specialist ni..harga ptomo untill feb ni je...lepas ni tak pasti pulak berapa...boleh terus call.hospital untuk tanya...nurse and staff friendly!Insyallah...

Welcome baby girl! Audra Jameela



Love,
Amy

1 comment:

Balkidz Hunny said...

Haiii Audra.
Seppp sket geng gegirl.